Primarul Capitalei a autorizat pentru vineri nu doar lantul uman al PNL, ci si o contramanifestatie a PSD

M. B. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a aprobat marți autorizații pentru organizarea a două mitinguri în ziua de pentru vineri, când se discută moțiunea de cenzură depusă de PNL pe tema votului în diaspora, una pentru lanțul uman al liberalilor și cealaltă pentru o manifestație a PSD, scrie Gândul.

 

Lanţul uman pe care îl anunțaseră deja liberalii și pentru care premierul și ministrul Justiției au amenințat cu sesizări penale, se van întinde pe latura dinspre sediul SRI a Parlamentului și spre Calea 13 septembrie, în vreme ce pesediştii ar urma să se înâlnească pe latura cealaltă, pe trotuarul de la Parcul Izvor, scrie Gândul.

 „Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări”, a declarat copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

„Astăzi, surpriză la Primăria Generală a Capitalei, 2 mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie, cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. Minte cum respiră. (...)  Pe de o parte ne ameninţă, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă contramanifestaţie”, a mai spus liderul liberal.

 

Blaga a adăugat că liberalii se aşteaptă la provocări din partea PSD-iştilor. „Vor încerca să ducă la îndeplinire visul domnului Ponta: bătaie în stradă. Ne aşteptăm la provocări”, a mai spus el.

 

Autorizațiile au fost aprobate pentru 15.000 de participanți la mitingul PSD și tot 15.000, la cel al PNL. Cea pentru demonstrația liberalilor ar fi fost acordată vineri, iar cea pentru social- democrați, marți.

 

Premierul și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, au amenințat luni Opoziția că-l vor sesiza pe Tiberiu Nițu, procurorul general numit de Ponta, dacă oamenii ies în stradă. “Într-o democrație, lucrurile nu se tranșează în stradă, prin forță”, a spus prim-ministrul, uitând momentele în care el și PSD au folosit sau chiar inițiat mișcări de stradă pentru schimbarea puterii. Ponta a i-a amenintat pe liderii opozitiei cu organizarea unor contramanifestatii si cu pingeri penale, potrivit articolului 397 din CP.  Ponta si fostul USL sunt cei care s-au aflat in spatele multor proteste, instrumentalizate politic, si care au deturnat scopul altora.

 

De asemenea, premierul Ponta a amennțat cu organizarea unei contramanifestații, fapt ce se confirmă, grație autorizației date de primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, deși există riscul să apară confruntări între cele două tabere.

 

Cred ca intr-o democratie lucrurile nu se transeaza in strada, prin forta. Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, daca ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care il mai au domnii Blaga si Gorghiu, daca il mai au, ca nu poti sa dai foc unei tari si ca ne vom sesiza..., a spus Ponta luni, in fata liderilor social-democrati din teritoriu.

 

Cel care a patentat metoda aceasta de înăbușire a protestelor de stradă este predecesorul lor politic, Ion Iliescu, inventatorul contramanifestațiilor de tipul "IMGB/Face ordine" și mineriadele.

 

Amenințarea a mai fost făcută și între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale de anul trecut, de către primarul PSD al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: ”Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?”, a scris OlguţaVasilescu, pe pagina de Facebook.

 

 

 

CITIȚI ȘI: 

Drumul lui Ponta de la organizator si profitor al protestelor de strada la amenintari cu suprimarea acestora si contramanifestatii

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22