Primarul Chirica se alătură protestului pentru construcția de autostrăzi

Redactia | 12.03.2019

Primarul Iașului, Mihai Chirica, anunță că se alătură protestului pentru construirea de autostrăzi.

Pe aceeași temă

Activitatea în Primăria Iași nu va fi întreruptă, dar Chirica va sta în fața instituției timp de 15 minute.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat, marți, pentru corespondentul Mediafax că susține protestul prin toate posibilitățile pe care le are pentru ca acesta să fie vizibil.

În opinia primarului, numărul românilor se reduce și din cauza lipsei de autostrăzi, deoarece mulți mor nevinovat pe străzi și drumuri naționale.

„Cred că <Moldova vrea autostradă> nu mai este doar un caz singular, se pare că <România vrea autostradă> și mi se pare absolut rezonabil. De altfel trebuie spus că în ultima perioadă am spus că noi nu suntem în competiție cu Bacăul, cu alte orașe care spuneau că ele trebuie să fie primele. Nu, toată România trebuie să fie prima. Și trebuie să avem un program coerent de autostrăzi care să se aplice, nu doar să scrie pe hârtie. Pe 15 marie, la ora 15.00, voi încerca să arăt printr-o măsură cât se poate de necesară, fără să întrerupem activitatea în mod direct, pentru că nu vrem să pedepsim și mai mult România și cetățenii, dar voi fi prezent cu siguranță în fața instituției pe care o reprezint, anunțând în mod public că, timp de 15 minute, protestez activ ca cetățean al României și primar al municipiului Iași față de faptul că nu avem un program real de sprijinire a construcției de autostrăzi, iar cea mai defavorizată zonă este Moldova”, a declarat Mihai Chirica.

Afaceristul Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Mai mulți oameni de afaceri și primari s-au alăturat deja demersului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22