Primarul din Sinaia, sub control judiciar si fara dreptul de a-si mai exercita functia

Dora Vulcan | 22.04.2016

Vlad Oprea a fost plasat vineri sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti si nu mai are dreptul sa isi exercite functia, anunta Mediafax, citand surse judiciare. Oprea este cercetat de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul judecatoarei Ruxandra Popescu, in care este acuzat de abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit surselor citate, primarul ar fi aprobat concesionarea mai multor terenuri din statiunea Sinaia fara a exista o hotarare de Consiliu Local in acest sens. Terenurile sunt aceleasi cu cele care au facut obiectul dosarului in care judecatoarea Ruxandra Popescu a dat o solutie favorabila unor persoane de la care ar fi primit bunuri necuvenite, informeaza Hotnews.

 

La iesirea de la audieri, Vlad Oprea a declarat ca nu poate face mai multe precizari despre ancheta, insa, intrebat daca va mai candida, primarul a raspuns "evident ca da".

 

Vlad Oprea a fost audiat, in calitate de martor, in dosarul judecatoarei Ruxandra Popescu pe data de 16 martie, iar vineri a fost citat pentru a doua oara la sediul DNA Ploiesti, unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile. Potrivit acelorasi surse, edilul a fost pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu.

 

Potrivit DNA, in vara anului 2010, in calitate de magistrat judecator, Ruxandra Popescu ar fi acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia statiunii Sinaia, de a i se plati o haina de blana in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile si intr-un termen scurt a si primit, prin intermediar, bunul pretins in valoare de aproximativ 500 euro.

 

"Ca urmare a faptului ca acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, in calitate de judecator la Judecatoria Sinaia, investita fiind cu solutionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra si-a incalcat atributiile de serviciu si, la data de 11 noiembrie 2010, a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul Primariei Sinaia. Concret, prin respectiva hotarare judecatoreasca, orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare ¬ cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro si un folos necuvenit pentru cei trei concesionari", sustinea DNA.

 

Modalitatea de concesionare a terenurilor i-au atras primarului Vlad Oprea dosarul penal pentru abuz in serviciu.

 

Surse judiciare spuneau ca de hotararea data de judecatoare ar fi beneficiat mai multe persoane, printre care si fostul sef al Politiei din Sinaia, Marin Tudorica, arestat preventiv in luna ianuarie pentru trafic de influenta si operatiuni incompatibile cu functia.

 

Pe 22 martie, Curtea de Apel Ploiesti a decis cercetarea judecatoarei Ruxandra Popescu, magistrat la Judecatoria Sinaia, sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22