Primarul din Targu Mures este urmarit penal. Procurorii DNA il acuza pe Dorin Florea de abuz in serviciu

T.d. | 26.03.2015

Pe aceeași temă

Primarul din Targu Mures este urmarit penal. Procurorii DNA au dispus masura fata de Dorin Florea, primarul fiind acuzat de abuz in serviciu. Alaturi de Florea, este anchetat si directorul economic din primaria Targu Mures, Kiss Imola.

Procurorii urmaresc, in acest caz, modul in care au fost alocate fonduri din bugetul local catre echipa locala de fotbal, in conditiile in care formatiunea sportive nu isi achitase obligatiile fiscale catre stat.

Concret, procurorii anticoruptie sustin ca Dorin Florea a initiat un proiect de hotarare de Consiliu Local, in baza caruia clubul local de fotbal a primit suma de 4.000.000 de lei.

La acea ședință a participat, pe lângă cei 20 de suspecți - consilieri locali, și secretarul Primăriei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv”, arata procurorii.

A urmat, argumenteaza DNA, un contract de asociere intre primarie si clubul de fotbal, contract semnat de catre Dorin Florea – in calitate de primar – si Kiss Imola – director economic in primarie -, document care autoriza alocarea sumei mentionate.

Cele 4.000.000 de lei despre care vorbesc procurorii se incadreaza in prejudiciul suportat de bugetul local din Targu Mures.

Totodata, DNA a inceput urmarirea penala fata de alte 21 de persoane, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu. Este vorba despre consilieri locali in primaria Targu Mures, alaturi de un jurist si un secretar in cadrul institutiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22