Primarul dintr-o comună dâmbovițeană suspectat că a fraudat alegerile, reținut

Redactia | 16.06.2021

Primarul comunei Cojasca din judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Victor, şi şase angajaţi ai Primăriei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Pe aceeași temă

Ei sunt cercetaţi într-un dosar în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte îi suspectează că au eliberat vize de reşedinţă unor persoane, la adrese din comuna Cojasca, în condiţiile în care proprietarii imobilelor nu aveau cunoştinţă despre faptul că luau în spaţiu pe altcineva, relatează News.ro.

Şapte persoane, între care primarul Victor Gheorghe şi şase angajate ale Primăriei Cojasca, două de la Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţa Populaţiei, sunt reţinute pe bază de ordonanţă, miercuri, într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni, între care de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals intelectual, toate în formă continuată, au declarat pentru News.ro surse din rândul anchetatorilor.

Angajatele Primăriei sunt suspecte de comiterea infracţiunilor, în timp ce edilul este bănuit de instigare la săvârşirea acestor infracţiuni.

Concret, primarul Victor Gheorghe şi funcţionarele din Primăria Cojasca ar fi eliberat vize de reşedinţă pe raza localităţii mai multor persoane, la adresele unor imobile ai căror proprietari nu aveau cunoştinţă că persoane pe care nu le cunoşteau aveau viza în casele lor.

Potrivit surselor G4Media.ro, procurorii îl suspectează pe primar că, în complicitate cu alți funcționari publici din cadrul Primăriei Cojasca, precum și din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență, ar fi făcut actele pentru ca 67 de persoane să apară că și-au stabilit reședința în comună, astfel încât să poată vota la alegerile locale parțiale din 27 iunie pentru Consiliul Local.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22