Primarul Iașului Mihai Chirica este dus miercuri la audieri după perchezițiile DIICOT

L. G. | 14.12.2022

La ieşire din sediul Primăriei, Chirica le-a spus jurnaliştilor că merge să dea declaraţii procurorilor DIICOT, afirmând că nu are nicio teamă. El era însoțit de un avocat.

Pe aceeași temă

Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală.Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, miercuri dimineață, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals, inclusiv aceea de constituire a unui grup infracțional organizat.

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iaşi – S.C.F.T.S.B.  pun în aplicare 24 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și sediile unor autorități publice locale, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.”

Potrivit unor surse citate de presa locală, ar fi vorba despre edificarea restaurantului Veranda pe clădirea Halei Centrale, dar si de alte tranzactii imobiliare legate de Hala Centrala. Iniţial, Primăria respinsese proiectul în anul 2016. Un an mai târziu a fost de acord cu restaurantul. În luna martie a acestui an a apărut un certificat de urbanism pentru intrare în legalitate a unor lucrări executate pe acoperişul clădirii.

La audieri au fost duşi miercuri dimineaţă mai mulţi angajaţi din Primărie. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele care vor fi audiate. Este vorba despre:

  • Mihai Chirica, primar

  • Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, actual șef serviciu

  • Cristina Oțeleanu, șef serviciu Juridic

  • Alexandru Mustiață, arhitect-șef

  • Raluca Andreea Mocanu, director la Urbanism, fost arhitect-șef

  • Elena Herțanu, consilier Urbanism

  • Andrei Gabriel Pascariu, consilier Urbanism

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", precizează anchetatorii.

Au fost conduse la audieri 30 de persoane, „despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22