Primarul Ploiestiului asteapta decizia de arest preventiv dupa ce a fost scos din spital

A.g | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Iulian Badescu,primarul Ploiestiului a fost dus la Spitatul Judetean de Urgenta unde a fost internat  cu afectiunea de hipertensiune. De acolo judecatorii vor decide daca emit  mandat de arestare preventiva, transmite Hotnews.

 

Miercuri, judecatorii de la aceasta instanta urmeaza sa decida daca admit propunerea de arestare preventiva formulata de catre procurori pe numele lui Badescu.

 

Iulian Badescu este retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local a fost adus la spital, dupa ce i s-a facut rau in timp ce era transportat catre arestul Politiei Prahova.

 

Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

 

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

 

Iulian Badescu a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus spre arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

 

La iesirea de la DNA, primarul Iulian Badescu a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.

 

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiesti al institutiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, pana in 4 martie, la ora 16.15, a lui Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

 

Conform anchetatorilor, Iulian Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, a semnat, in 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, iar in 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, in trei transe, catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

 

"Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul Badescu Iulian si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale", se arata in comunicatul citat.

 

Potrivit aceluiasi document, Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Iulian Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

 

Iulian Badescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

 

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

 

Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

 

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasai in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentinut arestul preventiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22