Primarul Sucevei cere iesirea orasului din carantina: Situatia este bunisoara

Laurentiu Gheorghe | 11.05.2020

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, ca ar trebui ridicata masura carantinarii municipiului, in conditiile in care situatia epidemiologica s-a imbunatatit.

Pe aceeași temă

Primarul Sucevei susține ca urmareste constant situatia epidemiologica si a precizat ca, daca pe 5 mai erau 402 cazuri cu COVID-19, pe 8 mai numarul persoanelor active cu COVID-19 ajunsese la 284, numarul de cazuri la o mie de locuitori scazand implicit de la 3,14 la 2,22.

Primarul sustine ca face tot ceea ce depinde de el pentru a arata decidentilor ca este necesara ridicarea carantinei.

"Am putea spune ca aceasta situatie este bunisoara si ne-ar putea ajuta in demersurile noastre de ridicare a carantinei si a masurilor speciale. (...) In aceasta perioada am stat in contact cu Guvernul Romaniei, le-am adus la cunostinta justificari, argumente, le-am transmis si aceste tabele si sper ca din data de 15 mai sa avem si noi parte de masuri de relaxare. (...)

Suceava este un oras normal, Suceava este un oras cu oameni normali, cu o covarsitoare majoritate de oameni sanatosi si cu cativa oameni bolnavi, la fel cum se intampla in intreaga Romanie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se intampla in multe orase din Romania. De aceea eu sper ca pe data de 15 sa reanalizeze Guvernul aceasta stare de carantina de la Suceava", a spus Lungu.

El a anuntat ca in CJSU se va discuta aceasta problema si va solicita sa se propuna Guvernului ridicarea starii de carantina.

"Epidemia inca nu a trecut. Multi spun ca nu am atins varful", a spus primarul care a rugat sucevenii sa respecte in continuare regulile pentru limitarea raspandirii virusului, de igiena personala, de izolare, de autoizolare sau carantina daca este cazul, de distantare sociala, de circulatie pe strada si in spatiile comerciale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22