Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu-și poate prelua mandatul. Validarea sa, atacată în instanță

Redactia | 23.10.2020

Învestirea primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a fost amânată după ce validarea sa a fost atacată în instanță.

Pe aceeași temă

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a cărui validare în funcţie a fost contestată de trei timişoreni la Tribunalul Timiş, a declarat, vineri, că aceasta reprezintă "o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcţie" a primarilor Alianţei USR PLUS.

"În 21 şi 22 octombrie au fost depuse trei contestaţii împotriva validării mele ca primar al Timişoarei. Ştiu că mulţi oameni cred că după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în primărie şi se apucă de treabă. Ei bine, nu. Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcţii a primarilor Alianţei USR PLUS. Se întâmplă la Bucureşti, unde au fost depuse nu mai puţin de 58 de contestaţii şi se repetă şi la Timişoara. Dosarul a fost înregistrat ieri (joi, n.r.) la Tribunalul Timiş. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are cinci zile (lucrătoare, n.r.) să soluţioneze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general şi primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susţine în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil", arată Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

El reiterează faptul că "intrăm în scenariul roşu în epidemia de COVID", la care se adaugă şi alte probleme ale oraşului în pragul iernii, că trebuie rezolvate probleme urgente de la societatea de termoficare Colterm, iar în primărie "aşteaptă teancuri de acte să fie semnate şi unora le arde de jocuri politice pe spezele (pe cheltuiala, n.r.) timişorenilor".

"Am încredere că înţelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare şi ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în consiliul local", încheie Dominic Fritz.

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că învestitura sa în funcţia de edil, programată pentru marţi, va fi amânată. Dosarul 25174/325/2020 a fost înregistrat la instanţa judeţeană de judecată joi, la Secţia I Civilă, având ca obiect "validare primar", în stadiul procesual de apel, arată, vineri, site-ul Tribunalului Timiş.

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara Monica Hărmănescu şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie.


Tribunalul nu a stabilit, încă, termen de judecată. Dominic Fritz a câştigat alegerile pentru primărie cu 52,66% (49.191 de sufragii).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22