Primele declarații ale lui Dragnea, după ce a Iohannis i-a respins remanierea Guvernului

Laurentiu Gheorghe | 24.04.2019

Liderul PSD s-a străduit să convingă că PSD-ALDE păstrează majoritatea parlamentară și o lasă pe Viorica Dăncilă să decidă dacă va continua cu interimari sau vine pentru un vot de încredere în Parlament.

Pe aceeași temă

"Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate fi bună, nu te poți baza că respectă legislația sau cutumele. Noi am prezentat doamnei premier luni că avem majoritate în Parlament și că urmează să ia decizia. Am luat decizia de a nu remania prin Parlament. Acum suntem cu interimari. Cătălin Rădulescu nu e în guvern i-am sugerat să se ocupe de campanie. Nu există termenul de restructurare în Constituție E vorba de remaniere, care se face prin Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că PSD și ALDE au peste 30 de voturi în plus, față de cele necesare pentru a trece Guvernul și i-a dat asigurări Vioricăi Dăncilă că în cazul în care vine cu restructurarea Guvernului în Parlament, nu va fi absolut nicio problemă, dar vizibil iritat de atitudinea premierului, care nu i-a respectat dorința din CEx.

”Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile. Tot spun unii, despre care credeam că se iau după specialiști, nu după specialiștii în datul cu părerea, că nu mai avem majoritate și pică Guvern. La noi majoritatea este destul de clară. La orice vot în plen noi putem avea peste 30 de voturi în plus față de majoritatea necesară. În situația în care premierul vine în Parlament și spune că vrea să schimbe structura. În cazul în care Parlamentul spune că este de acord, atunci noul Guvern are o structură validă. Dacă Parlamentul va spune că nu este de acord cu restructurarea, atunci Guvernul rămâne în forma actuală, nu pică sub nicio formă Guvernul.

Am stabilit cu doamna prim-ministru să stabilească dumneaei: merge cu varianta remanierii sau vine în Parlament. Președintele a ieșit abia seara să ne spună că nu este de acord cu ținuta unora dintre cei propuși. Era târziu aseară să mai facem procedurile pentru votul de astăzi.

A rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de Sărbători dacă vine în Parlament sau merge mai departe cu interimari. Dacă decide să vină cu restructurarea în Parlament, nu există niciun fel de problemă cu aprobarea acestei solicitări”, a declarat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22