Primele declarații ale tânărului beat și drogat care a ucis 2 studenți la 2 Mai: Îmi pare foarte rău

Redactia | 14.09.2023

La audieri a fost adusă și mama lui Vlad Pascu, bănuită că ar fi încercat să șantajeze martori din dosar pentru a își schimba declarațiile.

Pe aceeași temă

Tânărul acuzat că a condus drogat la volan și a ucis doi tineri la 2 Mai a fost dus astăzi la audieri, la sediul DIICOT. El a făcut primele declarații publice, la insistențele jurnaliștilor. „Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta”, a spus Pascu.

Pascu a declarat că îi pare rău pentru tragedia pe care a provocat-o: „Îmi pare foarte rău. Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta. Îmi pare rău”, a spus tânărul de 19 ani.

Întrebat ce mesaj le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, Vlad Pascu a spus: „Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi”.

El a negat că le-ar fi cerut părinților săi să îl ajute să scape de dosarele penale pe care le are, în contextul în care au apărut informații în spațiul public despre afacerile familiei, iar mama sa este audiată în legătură cu posibila șantajare a unor martori din dosar.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz. Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

În urma scandalului, șeful Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă, a demisionat. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani, astfel că întreaga structură organizatorică a Inspectoratului Județean de Poliție va fi „desființată și reclădită”, iar între timp va exista o conducere interimară.

Concluziile raportului Corpului de control al ministrului de Interne arată încălcări succesive ale normelor din partea echipajelor de Poliție, „pe fondul pregătirii profesionale precare ori a nerespectării cu bună știință a regulilor” de către polițiști, precum și carențe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competență.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22