Primele reacții acide din PSD după ce Klaus Iohannis și-a preluat oficial cel de-al doilea mandat

Laurentiu Gheorghe | 22.12.2019

De la sper ca „Iohannis să comporte ca un om de stat” și „să învețe din ultimul mandat al lui Traian Băsescu” (Robert Cazanciuc) la un președinte „posedat de demonul lăcomiei” (Liviu Pleșoianu).

Pe aceeași temă

Primele reacții de după ceremonia solemnă din Parlament de depunere a jurământului de către Klaus Iohannis – boicotată in corpore de către PSD-iști – variază de la critici moderate, lansate de senatorul PSD Robert Cazanciuc, la un nou atac virulent, al deputatului PSD Liviu Pleșoianu, în nota sa obișnuită, de demonizare a lui Iohannis, sursa tuturor relelor din această țară.

Sper ca președintele Iohannis să iasă din campania electorală și să se comporte ca un om de stat, să fie președintele unei țări, nu al unui partid, a scris senatorul PSD Robert Cazanciuc pe Facebook.

„Îmi doresc să învețe din ultimul mandat al lui Traian Basescu și să nu lase în urma sa o țară măcinată de conflicte interne, vulnerabilă la evoluțiile economice și politice externe.

Aș vrea să își înceapă al doilea mandat recunoscând cu onestitate că, prin anumite declarații formulate înainte și în timpul campaniei electorale, a dorit să sancționeze comportamentele unor politicieni, și nu să lezeze milioane de români care au altă opinie.

Astăzi, la 30 de ani de Revoluție, este important ca președintele să nu uite spusele marelui om politic Ion Rațiu: «Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fi de acord cu mine!»

Sper ca, în acest ultim mandat, președintele să aibă tăria și înțelepciunea să aducă în jurul mesei rotunde liderii politici care pot defini - cum s-a întâmplat la Snagov în 1995 - direcția în care țara să meargă în următorii 20 de ani”, a mai scris Cazanciuc pe Facebook.

În schimb, deputatul PSD Liviu Pleșoianu le-a cerut colegilor social-democrați să boicoteze ședința solemnă de depunere a jurământului de către președintele Klaus Iohannis pe care îl consideră „posedat de un demon al lăcomiei”

Liviu Pleșoianu a reluat pe pagina sa de Facebook un atac la adresa președintelui din anul 2018:

„Nu numai că nu particip la ceremonia de întronare a Faraonului din Cotroceni, dar consider că NICIUN coleg din PSD nu ar trebui să participe, mai ales președintele interimar al partidului (deși văd că nu scapă nicio ocazie pentru a repeta că Iohannis e și Președintele său, ori că are convingerea că va fi un altfel de Președinte în al doilea mandat). Singurul mesaj referitor la marele eveniment este același mesaj pe care l-am transmis într-o emisiune din anul 2018. Vorbeam atunci despre demonii politici de care este posedat Iohannis:

„Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL LĂCOMIEI, al lăcomiei de a avea cât mai multe case! Posedat de lăcomia de a le obține chiar și prin FALS și UZ DE FALS, cum spune clar instanța care a dat sentința DEFINITIVĂ și IREVOCABILĂ prin care ai pierdut respectiva casă!

Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL PUTERII, al puterii ABSOLUTE care să-ți permită ție să faci orice, să CALCI peste VOTUL românilor, să rupi țara asta în bucăți, să ne fărâmițezi în bucățele cât de mici și să ne asmuți unii împotriva altora până când cu greu vom mai putea să spunem că suntem o națiune, că suntem un popor!

Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL FRICII, al fricii că Statul Paralel pe care îl slujești te va băga chiar pe tine la pușcărie, folosind la momentul „OPORTUN” unul, două, trei dosare… câte e nevoie! Cu atât mai mult cu cât tu chiar știi despre tine că ești victima lor sigură. Pentru că tu chiar știi cu ce te-ai ocupat…

Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL DEZUMANIZĂRII, demon care te-a convins că e bine să NU o grațiezi pe mama fetiței care te implora la televizor. Acolo unde îți duci tu mâna când se intonează imnul național e doar un VID ABSOLUT, Iohannis! Dacă acolo ar fi bătut cu adevărat ceva, ai fi înțeles că o fetiță cu tatăl foarte bolnav, cu „locuința” într-o anexă are nevoie să fie alături de mama sa, care făcea pușcărie pentru că greșise și furase alimente pentru ea, pentru fetița sa. Dar tu, dacă ne amintim, ești cel care a fost în stare să spună asta: „Alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile”!”, este mesajul postat de deputatul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22