Primăria Capitalei inventează o nouă sinecură: Centrul Cultural EXPO ARTE

Redactia | 09.06.2018

Gabriela Firea ne-a obișnuit să înființeze companii și instituții, care mai de care mai bizare. Ultima găselniță, Centrul Cultural EXPO ARTE, finanțată din bugetul local, va asigura trei posturi călduțe de șefi, și opt angajați, pentru clientela PSD.

Pe aceeași temă

 

 

Gabriela Firea spune că noua instituție se va ocupa cu reorganizarea centrelor expoziționale aflate în administrarea primăriei și va organiza expoziții de artă plastică, scrie G4Media.ro

 

Doamna primar este o intelectuală, pasionată de arte și asta se vede din puzderia de astfel instituții nou create, precum numără Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti-ARCUB, Centrul de Creaţie, Artă şi Traditie al Municipiului București și Centrul Cultural LUMINA.

 

Bineînțeles că și această nouă găselniță își găsește locul sub auspiciile Centenarului Marii Uniri. „Municipiul București intenționează în anul Centenarului să recupereze și să gestioneze mai eficient spațiile expoziționale aflate în unitatea sa administrativ teritorială prin înființarea și organizarea unui serviciu public dedicat, un centru de înaltă cultură care să ofere artiștilor mai puțin cunoscuți sau chiar debutanți șansa de a-și prezenta operele publicului”, se arată în motivarea care va fi înaintată consilierilor locali.

 

Inițial, centrul va funcționa în clădirea Primăriei, dar va urma cumpărarea sau închirierea unui sediu propriu. Primăria își va reduce numărul de posturi din aparatul propriu pentru a-i angaja pe cei trei șefi și opt funcționari de la noua instituție.

 

Reamintim că Gabriela Firea a inițiat și înființarea unui holding comercial deținut de primărie, care are în componență 20 de firme în cele mai diverse domenii. Printre șefii acestor companii se numără apropiați ai primarului, clientelă de partid, dar și lideri locali PNL și PMP care au pactizat cu PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22