Primul caz confirmat de coronavirus din România. Barbatul e din Gorj si nu avea simptome

Redactia | 26.02.2020

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în această seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro.

Pe aceeași temă

Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vor susține o conferință de presă pe această temă după ora 23:00.

Ministrul Costache

Pacientul este din Gorj, va fi transportat la Bucuresți la Matei Balș și a fost confirmat pozitiv

Nu a prezentat simptome, nu tușeste, nu are febra, starea lui e buna și nu trebuie să ne alarmăm.

Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă.

Barbatul a intrat in contact cu italianul.

Este important ca persoana este din mediul rural.

Raed Arafat

Bărbatul e transportat la București. În casa respectivă mai trăiesc 7 persoane, toate au fost testate negativ, dar vor rămâne în izolare la domiciliu, sub pază, nu vor putea pleca din casă cel puțin 14 zile, după care vor fi testați iar. Dacă la unul dintre ei apar simptome, va fi transportat la spital.

Mașina de transport cu care e adus la Spitalul Matei Balș va fi dezinfectată. El va fi transportat cu isoleta (targa specială pentru asemenea cazuri)

Membrii familiei sunt carantinați, nu trebuie să aibă contact decât cu persoane protejate complet. Ei sunt păziți de poliția locală.

Este posibil să fi intrat în contact cu alte persoane. Persoana fusese pusă în izolare la domiciliu din momentul în care s-a aflat că a intrat în contact cu italianul infectat.

Poți să fii asimptomatic, dar pozitiv la test cu coronavirus.

Nu trebuie folosit termenul de epidemie.

Vecinii lor nu trebuie sa fie ingrijorati, virusul nu se transmite la distanta.

Background

Un italian în vârstă de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna din Italia), recent întors din România în țara sa, a fost diagnosticat ieri cu coronavirus. El este internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă.

Bărbatul de 71 de ani recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost în țara noastră în perioada 18-22 februarie, unde le-a vizitat pe rudele soției sale, care este româncă, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Miercuri a mai fost diagnosticat cu coronavirus un alt italian care a venit în România împreună cu primul. Si acesta este internat si se află in stare gravă ”stabilă” potrivit presei italiene.

Coronavirusul a provocat al 12-lea deces în Italia, este vorba de un bărbat de 69 de ani. Numărul total de cazuri a urcat la 374, cu 50 mai mare decât marți, printre cei infectați aflându-se și 4 copii. Toți cei care au murit erau vârstnici și aveau și alte probleme de sănătate.


Stire in curs de actualizare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22