Primul ministru susținut de PSD care îi amintește lui Adrian Severin de trecutul său infracțional

Laurentiu Gheorghe | 07.04.2019

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu mai acceptă jigniri de la niciun PSD-ist, indiferent de poziția în partid. Ultimului, Adrian Severin, scris că-i „laș si impotent”, Toader îi amintește de pușcărie.

Pe aceeași temă

Fosta stea a politicii social-democrate, fost ministru de externe, fost eurodeputat, Adrian Severin, i-a reproșat grosolan lui Toader, pe Facebook, că nu adoptă ordonanțele de urgență cerute de liderii PSD pentru că este un „laș și impotent”. Se pare că asta a fost cammult pentru Toader, care își dea seama că cea mai bună apărare este atacul.

Reacția lui Toader e năucitoare pentru un ministru, numit de PSD, îndreptată împotriva unei valori cu puteri de simbol a politicii social-democrate și pe deasupra martir al luptei cu „statului paralel”, pentru condamnarea din 2016 pentru luare de mită și trafic de influență, Adrian Severin, și eliberat contiționat anul trecut.

Ministrul Justiției îi răspunde complet neobișnuit de caustic fostului ministru de Externe, că „la câte interese în justiție are, mai nou vorbește și un anume Severin”.

Răspunsul lui Toader vine după ce Adrian Severin l-a atacat pentru postarea de sâmbătă, în care ministrul Justiției posta în joacă că ordonanța de urgență nu poate fi adoptată în lipsa unei urgențe.

„Dacă o problemă urgentă nu este soluționată urgent de un decident impotent, laș, tranzacționist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Așa ne învață filosoful Tudorel”, l-a jignit grav Severin pe Toader pe Facebook.

Ceea ce trebuie reținut din aceste schimburi de replici acide, în public, între fruntași socialiști și ministrul Justiției este recunoașterea oficială a frustrării PSD-iștilor, că tocmai ministrul impus de ei refuza să le rezolve problemele penale, ordonanțele pe codurile penale, ca si atacarea completurilor de 5 de la ÎCCJ fiind acte echivalente cu grațiere și amnistie pentru ei.

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv în 2016 pentru luare de mită şi trafic de influenţă și eliberat condiționat, a contestat, în decembrie anul trecut, la ÎCCJ legalitatea completului de 5 judecători care l-a judecat. Severin a susținut atunci că o ordonanţă de amnistie este „absolut necesară”. Aceeași ordonanță l-ar fi scăpat pe Dragnea de condamnarea din dosarul ”Referendumul”, s.am.d.

Se pare că relațiile Toader – PSD s-au răcit grav după ce ministrul le-a refuzat la ultima ședință de guvern ordonanțele salvatoare. Liderul PSD a luat poziție, lăsând cel mai dur atac la adresa ministrului de Justiție, despre care nu cu mult timp în urmă spunea că „eu îl rog și el ascultă”, și-l lăuda pentru inițiativele din justiție.

Acum că Toader a devenit tare neastâmpărat și intangibil în preajma alegerilor europarlamentare și a unui referendum pe teme de justiție, PAD-ul mârâie, dar nu poate face mare lucru decât să se roage să primească ceva amnistie și gratiere.

Liviu Dragnea l-a avertizat vineri pe Tudorel Toader că nu se mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic.

„Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe", a declarat Liviu Dragnea, la Călărași.

UPDATE: Gargamel, ministrul injustiției

Și Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, un obișnuit al studiourilor Antena 3 și România TV, admirator al PSD-ului, îl terfelește pe Tudorel Toader pentru că le-ar refuza mult doritele ordonanțe de urgență pe codurile penale și completurile de 5 judecători.

"Ministrul injustiției alias calul troian își bate joc de tot PSD și de Dragnea.

Eu încep să cred că Gargamel, pe lângă faptul că se vede Lumina Națiunii are și o problemă la caputz: păi faptul că ai zeci de mii de români abuzați de protocoale, zeci de articole declarate neconstituționale cu termen de modificare pe care nu s-a mișcat să le facă, complete ilegale, securiști în instanțe și parchete asta nu e urgentă?

Păi nu se laudă el pe la Gâdea ca dă el Ordonanțe?

Dacă PSD îl mai ține mult, o sa piardă tot sprijinul pe care l-au avut. Cel puțin pe al meu, sunt pe cale să il piarda de tot.

PS. Aceasta postare nu va fi stearsa, chiar nu am nici chef nici timp pentru jocuri de doi bani cum au ditamai ministrii guvernului Romaniei", scrie Daniel Dragomir pe Facebook.

Sambata seara, ministrul Justitiei a scris pe Facebook că OUG se poate da pentru urgențe, precizările venind după criticile lui Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir este cercetat in doua dosare penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22