Primul-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, noi dovezi că este analfabet funcțional

Redactia | 21.12.2018

Premierul Viorica Dăncilă a ratat răspunsul după ce deputatul PNL Florin Roman i-a spus că este analfabetă funcțională. S-a încurcat cu „niciun român”, demonstrând că are probleme majore cu limba română.

Pe aceeași temă

În stilul caracteristic, Viorica Vasilica Dăncilă a comis-o din nou tocmai când voia să-și demonstreze calitățile de orator, fără să mai citească de pe foile scrise de consilieri: „Niciun român nu au fost mândri” și „Niciun român i-ar fi rușine să vă răspundă” a grăit premierul PSD.


Premierul Viorica Dăncilă a avut din nou un discurs cu greșeli de exprimare, când a vorbit în cadrul dezbaterilor din Parlament la moțiunea de cenzură. În două rânduri, atunci când a revenit la microfon pentru a le răspunde celor din opoziție, premierul a avut probleme cu sintagma "niciun român".

"Ați vorbit în numele românilor. Cred că nu aveți acest drept. Când reprezentanții dumneavoastră s-au exprimat în Parlamentul European împotriva României, cum puteți dumneavoastră să spuneți că vorbiți în numele românilor? Sunt convinsă că niciun român, din nicio regiune a țării nu au fost măndri (sic) când dumneavoastră ați susținut acest lucru," a afirmat Dăncilă.

Ulterior, adresându-se lui Florin Roman de la PNL, premierul a spus: "Nu aș vrea să mă cobor la nivelul dumneavoastră și să vă răspund la toate afirmațiile. În rest, nu este greu, dar credeți-mă, că niciun român i-ar fi rușine să vă răspundă, cu atât mai puțin premierul României."


În plus, Viorica Dăncilă i-a greșit numele senatorului Florin Cîțu, numindu-l "Chițu".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22