Printul Charles si presedintele Iohannis se vor intalni la Cotroceni, duminica

M. B. | 29.05.2015

Pe aceeași temă

Foto: Monitorul de Cluj

 

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi duminică la Palatul Cotroceni pe prinţul Charles, informează Administraţia Prezidenţială.

 

Potrivit sursei citate, întâlnirea va avea loc la ora 17,30. 

 

Prințul Charles se va afla în România într-o vizită privată, el fiind un vizitator obișnuit al satelor din Transilvania.

 

De altfel, moștenitorul reginei Marii Britanii are câteva case în Valea Zălanului și și s-a implicat în mai multe proiecte de conservarea a mediului natural și a pădurilor din România.

 

Ultima oară când prințul Gharles a fost primit la Cotroceni a fost în iunie 2013.

 

"Unul din motivele pentru care întotdeauna mi-a făcut mare plăcere să revin în România este frumuseţea naturală extraordinară a peisajelor sale şi a pădurilor sălbatice virgine din Munţii Carpaţi", spunea în 2013 prinţul Charles, precizând, însă, că, din păcate, "toate acestea pot să dispară cu rapiditate".

 

"În anumite zone deja este prea târziu şi situaţia se înrăutăţeşte în fiecare zi. Se estimează că România pierde 3 hectare de pădure virgină pe oră. Iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate", a spus prinţul Charles.

 

El a precizat că acest lucru este important, întrucât "România este unul dintre puţinele locuri din Europa în care există întinderi largi de astfel de ţinuturi încă sălbatice". "De fapt, Munţii Carpaţi din România cuprind cele mai vaste zone de pădure virgină din Europa Centrală şi de Est. Aceste păduri sunt o adevărată sărbătoare a biodiversităţii, excepţional de bogate atât ca faună, cât şi ca floră", a spus prinţul Charles, precizând că aceste păduri găzduiesc cea mai mare populaţie supravieţuitoare de urşi bruni, lupi şi lincşi din Europa, dar şi o treime din toate speciile de plante europene.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22