Pro România și PSD vor să dea prin lege 30 de măști gratis la populație; Firea, la bucureșteni

Laurentiu Gheorghe | 23.04.2020

Proiectul de lege depus de PSD și Pro Romania în Parlament presupune ca statul să dea fiecărui român un set de 30 de măști până la 15.04.2020 când va deveni obligatorie purtarea acestora în spații închise.

Pe aceeași temă

Astfel, inițiatorii propun ca Ministerul Sănătății să dispună prin Unifarm achiziționarea de măști de protecție conform standardului european, în special de la producătorii interni, dar și din import.

Inițiatorii propun ca Ministerul Sănătății prin UNIFARM S.A. să dispună achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producători interni și din import.

De asemenea inițiativa legislativă prevede ca fondurile pentru acordarea măștilor se fie asigurate de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm S.A.

Și primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunțase și ea că administrația locală se va implica pentru a pune la dispoziția bucureștenilor măștile care devin obligatorii după 15 mai.

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice. (...)

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în această criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale", a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Ce contine proiectul de lege Pro Romania + PSD:

să se acorde gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.

Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit.

Proiectul de lege este semnat de parlamentari PSD și Pro România și urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, în regim de urgență.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22