Probele recoltate în ancheta sanitară de la Pitești, în parametri normali

Tudor Despina | 15.02.2016

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș transmit că probele recoltate sunt în parametri normali, în cazul copiilor infectați.

Pe aceeași temă

 

E vorba despre probe de lapte praf și apă plată analizate și care sunt conforme, în timp ce datele prezentate de DSP Argeș relevă că și apa din rețelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internați la București e potabilă.

 

Potrivit unui comunicat al DSP Argeș citat de Ziare.com, analizele au arătat că apa folosită în blocul alimentar al Spitaului de Pediatrie Pitești și în domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești e potabilă. Și apa recoltată din două rețele de hipermarketuri e potabilă.

 

În schimb, a fost descoperită apă nepotabilă folosită din sursă proprie într-o gospodărie din Mărăcineni, precum și într-un izvor public din Ștefănești. Niciun copil din județul Argeș nu a mai fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din București cu o boală acută complicată.

 

O fată diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic a decedat în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Marie Curie, fiind internată la Terapie Intensivă. Acum o săptămână, o altă fată din Topoloveni a murit infectată cu o bacterie. Ulterior, ea a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22