Procedura pentru noul procuror general ar putea începe chiar mâine, după ședința CSM

Silvia Simion | 03.02.2016

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, va avea chiar joi, 4 februarie, o primă întâlnire cu Consiliul Superior al magistraturii în care va discuta procedurile de numire a unui nou procuror general.

Pe aceeași temă

 

Tiberiu Nițu a demisionat marți, 2 februarie, ca urmare a scandalului coloanelor oficiale, numele său fiind menționat în calitatea sa de procuror general ca beneficiar al unor coloane oficiale, în contradicție cu prevederile legale.

 

Raluca Prună a subliniat că a anunțat deja demararea procedurilor,  ”cu celeritate”, ceea ce ”înseamnă de îndată”. ”Mâine voi avea discuții informale cu CSM și imediat după aceea voi demara procedurile”, a spus ministrul Justiției.

 

Până la finalizarea acestei proceduri, în fruntea Parchetului General se va afla Bogdan Licu, prim-adjunctul lui Tiberiu Nițu.

 

Ministrul Justiției a spsu că procedura pe care o va declanșa va fi una transparentă, deschisă participării la concurs tururor procurorilor.

 

Rapoartele MCV menționează în mod repetat recomandarea adresată Guvernului României să instituie proceduri transparente pentru numirea în funcțiile de conducere din Justiție. În luna mai, expiră și mandatul procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

Citiți mai multe amănunte aici.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22