Procurorii deschid un nou dosar penal pentru Darius Valcov. DNA il acuza pe fostul ministru de trafic de influenta

T.d. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Darius Valcov este urmarit penal intr-un nou dosar penal. Procurorii anticoruptie il suspecteaza pe fostul ministru al Finantelor de trafic de influenta. Concret, DNA il acuza pe Valcov ca ar fi cerut si primit 10% dintr-un contract privind reabilitarea retelei de apa si canal din doua localitati din judetul Olt.

In primavara lui 2014, sustin procurorii anticoruptie, Darius Valcov i-a pretins unui om de afaceri – denuntator in dosar – o cota de 10% din valoarea unui contract privind reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt. In cauza ar fi vorba despre o suma de 1,7 milioane de lei.

“Banii au fost pretinsi in schimbul interventiei suspectului Valcov Darius Bogdan pe langa factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp”, explica anchetatorii.

Ulterior, Valcov avea sa primeasca de la omul de afaceri in cauza cele 1,7 milioane de lei, in septembrie 2014 si februarie 2015.

Darius Valcov se afla in cursul zilei de miercuri la DNA pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii ii vor comunica fostului ministru noile acuzatii.

In 21 mai, procurorii l-au trimis in judecata pe Valcov, intr-un alt dosar. In cauza respectiva, fostul ministru al Finantelor este acuzat de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura private, spalare de bani si evaziune fiscala.

Alaturi de Valcov au fost trimisi in judecata si soferul acestuia – Lucian Petrut Susala, primarul din Slatina, Minel Prina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

De altfel, in 7 aprilie, in plin scandal de coruptie, Darius Valcov avea sa demisioneze din functia de senator in Parlamentul Romaniei.

Darius Valcov se afla in arest preventiv din 2 aprilie, intr-un dosar privind trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, incheierea de tranzactii financiare utilizand informatii obtinute in virtutea functiei.

Concret, Valcov este acuzat de DNA ca ar fi primit aproximativ 2 milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Potrivit Directiei Anticoruptie, in 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Valcov, primar al Slatinei la acea vreme, caruia i-a propus ca, in schimbul sprijinului in influentarea factorilor decizionali pentru castigarea de licitatii privind lucrari publice in mai multe localitati, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22