Procurorii DNA pun sechestru pe averea lui Radu Mazare

P.c. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

DNA a pus sechestru pe averea lui Radu Mazare, primarul suspendat al Constantei. Conturile lui Mazare au fost blocate, procurorii punand sechestru pe locuinta acestuia, pe colectia sa de masini, pe salupa si pe toate bunurile mobile si imobile, relateaza stiripesurse.ro

 

Daca Radu Mazare va fi condamnat in dosarul in care este anchetat, procurorii vor recupereze un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de euro.

 

ICCJ a aprobat in 2 aprilie cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile in cazul lui Radu Mazare. Primarul Constantei este acuzat de luare de mita, conflict de interese si abuz in serviciu. In acelasi doar este anchetat si omul de afaceri Sorin Strutinsky, acuzat de complicitate la luare de mita.

 

CITITI SI: VIDEO Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost RETINUT de procurorii DNA pentru 24 de ore. Acuzele: luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese. Mazare: Sunt pregatit pentru orice

 

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei."In perioada noiembrie 2008-2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc", arata DNA.


Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Comunicatul DNA mai arata ca statul a fost prejudiciat in urma acestui contract cu suma de 26 de milioane de euro, suma care reprezinta un folos necuvenit pentru firma de salubrizare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22