Procurorii s-au autosesizat după manipularea prezentată de Antena 3 și RTV

Redactia | 01.10.2020

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat joi că a deschis un dosar penal in rem după ce Antena 3 și RTV au difuzat imagini în care se văd mai multe persoane într-o sală cu saci cu voturi.

Pe aceeași temă

Cele două televiziuni au susținut că ar fi vorba de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral Sector 1 București.

Dosarul penal a fost deschis în urma sesizării din oficiu a procurorilor, anunță Parchetul, și are ca obiect ”tentativă la infracțiunea de falsificarea documentelor și evidențelor electorale”.

Reamintim că Poliția Română a deschis joi dimineață o anchetă în același caz.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presă că „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral”.

Daniel Tudorache, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu (PSD) au cerut repetarea alegerilor din București, denunțând presupuse fraude la numărarea voturilor, în timp ce Clotilde Armand (USR) a spus că oamenii care apar în filmări sunt observatori care asistau la numărare: „Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22