Procurorii Secției pentru investigarea magistraților vor fi selectați de Savonea, Marcu și Ghena

Laurentiu Gheorghe | 31.01.2019

Procurorii care vor să dețină funcții de conducere din Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție vor susține proba interviului în fața judecătorilor Lia Savonea, Simona Marcu și Mariana Ghena.

Pe aceeași temă

Decizia a fost luata de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Membru supleant al acestei comisii a fost desemnat judecatorul Nicoleta Tant. Concursul pentru numirea in aceasta sectie a inceput pe 22 noiembrie si se termina pe 15 februarie, relatează Ziare.com.

Din aceasta comisie mai urmeaza sa faca parte un membru din cadrul Sectiei pentru procurori din CSM si seful Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justiție (SIIJ).

La inceputul acestei saptamani, plenul CSM a validat, cu 11 voturi, numirea procurorului Gheorghe Stan la sefia SIIJ.

Procedura

Regulamentul privind numirea, continuarea activitatii si revocarea procurorilor cu functii de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost aprobat prin hotararea plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 911/2018.

(1) Comisia de concurs pentru proba constand in sustinerea unui interviu este formata din:

a) 3 membri judecatori, care fac parte din Sectia pentru judecatori si au functionat la o instanta de grad de cel putin curte de apel, desemnati de Sectia pentru judecatori;

b)u n membru procuror, care face parte din Sectia pentru procurori si a functionat la un parchet de grad de cel putin parchet de pe langa curtea de apel, desemnat de Sectia pentru procurori;

c) procurorul-sef sectie.

(2) Comisia de concurs pentru proba constand in sustinerea unui interviu isi desemneaza un presedinte dintre membrii acesteia.

(3) In componenta comisiei, fiecare sectie isi desemneaza si cate un supleant care il va inlocui de drept, in ordinea stabilita prin hotararea sectiei corespunzatoare, pe acel membru al comisiei care, din motive intemeiate, nu isi poate exercita atributiile. Inlocuirea se efectueaza de presedintele comisiei.

(4) Desemnarea membrilor comisiei are loc cu cel putin 10 zile inaintea datei de sustinere a concursului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22