Procurorul care i-a trimis la pușcărie pe Mazăre și Nicușor Constantinescu, anchetat de SS

Dora Vulcan | 08.06.2019

Andrei Bodean, șeful DNA Constanța care i-a trimis după gratii pe fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, și pe fostul primar Radu Mazăre, este anchetat de secția specială.

Pe aceeași temă

Bodean este chemat la audieri luni, la ora 13:00, la sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Procurorul are calitatea de suspect, scrie G4Media.ro.

Procurorul spune că este vorba de un dosar deschis în urma plângerii avocatului Sorin Calaigii, trimis în judecată de șeful DNA Constanța și condamnat atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Speța în care Calaigii îl acuză că ar fi falsificat înregistrări și ar fi instrumentat ilegal probe din dosar a mai fost judecată o dată de Curtea Supremă iar judecătorii au respins atunci cererea avocatului și au decis că dosarul a fost instrumentat conform legii.

Procurorul spune că Sorin Calaigii a contestat în mai multe rânduri modul în care magistratul a instrumentat dosarul și deciziile de condamnare ale judecătorilor, dar de fiecare dată i-au fost respinse cererile.

De altfel, chiar Inspecția Judiciară și CSM au cerut apărarea reputației magistratului în urma episodului în care Calaigii îl acuza pe acesta că l-a trimis în judecată pentru că nevasta avocatului i-ar fi refuzat presupusele avansuri sexuale. Cu toate acestea, Calaigii a pornit ”o campanie de presă furibundă” împotriva sa, spune procurorul.

Bodean (39 de ani), șef al DNA Constanța din octombrie 2018, este unul dintre magistrații care au protestat împotriva modificării legilor justiției de către PSD-ALDE-UDMR. El a candidat la șefia DNA odată cu Adina Florea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22