Procurorul din dosarul Tel Drum scapă de acțiunea disciplinară inițiată de Inspecția Judiciară

Laurentiu Gheorghe | 08.07.2020

Secția pentru procurori din cadrul CSM a anulat trei acțiuni formulate de Inspecția Judiciară împotriva a 10 procurori, printre care și Alexandra Lăncrăjan, procuror în dosarul Tel Drum.

Pe aceeași temă

În primul dosar erau vizați patru procurori: Antonia Diaconu- din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Cosmin Adrian Iordache - din cadrul DNA - Structura Centrala, Carmen Alexandra Lăncrănjan- din cadrul DNA- Structura Centrala si Ovidiu Cristian Popescu- din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, scrie Ziare.com.

Cercetarea disciplinară a acestora era legată de mai multe comunicate de presă postate de Asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” legate de cazul „Caracal”.

Carmen Alexandra Lăncrănjan este cunoscută în mass-media ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum în care este inculpat Liviu Dragnea.

In esenta, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare, potrivit minutei CSM.

Cinci procurori de la DNA Ploiesti

In al doilea caz, Inspectia Judiciara exercitase actiunea disciplinara impotriva a cinci procurori care au activat la DNA Ploiesti: Alfred Savu- de la Parchetul Tribunalului Prahova, Laura Bucica- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Giluela Deaconu- de la Parchetul Judecatoriei Campina, Lucian Onea- de la Parchetul Judecatoriei Campina si Cerasela Radulescu- de la de la Parchetul Judecatoriei Moreni.

Si in acest caz, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Cea de-al treilea caz il viza pe Alexandru Onica - procuror in cadrul Parchetului Judecatoriei Targoviste. In mod similar, cu primele doua cazuri, CSM a admis in acest caz o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Deciziile secției pentru procurori din CSM pot fi contestate la Înalta Curte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22