Procurorul general a trimis la Preşedinţie cererea de urmărire penală a lui Petre Tobă

E.b. | 05.09.2016

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a trimis președintelui Klaus Iohannis cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de fostul ministru de Interne Petre Tobă, care este acuzat de favorizarea făptuitorului.

Pe aceeași temă

 

 

Doar în cazul unui aviz favorabil dat de preşedinte poate continua ancheta în cazul fostului ministru Petre Tobă (foto).

 

DNA a cerut urmărirea penală a lui Petre Tobă pentru favorizarea infractorului. Fostul ministru de Interne este suspectat de procurori că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetaţi 24 de angajaţi ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achiziţiile DIPI, conform Digi24.ro.

 

Din banii serviciului secret al Ministerului de Interne s-au cumpărat căsuţe de păpuşi, tobogane, jocuri darts, cărţi de joc sau benzi de alergare. Preşedintele României va decide dacă permite procurorilor să înceapă anchetarea ministrului Internelor.

 

În urma acestor acuzații, Petre Tobă a demisionat din funcția de ministru.

 

„Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate "secret de stat"”, a afirmat Petre Tobă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22