Procurorul general Augustin Lazăr, audiat la CSM după ce Tudorel Toader a cerut revocarea sa

Redactia | 19.11.2018

Procurorii din CSM îl audizază luni pe procurorul general Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a acestuia.

Pe aceeași temă

După audiere, secția de procurori a CSM va trebui să formuleze un aviz la cererea de revocare a ministrului, după ce a amânat audierea din 13 noiembrie.

CSM a amânat audierea pe motiv că așa a fost solicitat de ministrul Justiției dar și de procurorul general.

Ulterior, ministrul Justiţiei a scris pe Facebook că nu el ci procurorul general Augustin Lazăr este cel care ar fi solicitat amânarea audierii.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de ministrul Tudorel Toader pe 24 octombrie.

La rândul său, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, judecarea cererii fiind programată pentru 20 noiembrie.

Augustin Lazăr s-a referit în mod repetat la raportul ministrului Toader privind revocarea sa ca fiind o „manipulare a opiniei publice”.

Pe 13 noiembrie, Comisia Europeană a cerut României, în raportul anual MCV (Mecanismul de Verificare şi Cooperare în Justiţie) suspendarea imediată a demiterilor şi numirilor în derulare a procurorilor de vârf.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22