Procurorul general: Este foarte dificil să susții Sectia Specială cand retrage apeluri peste noapte

Laurentiu Gheorghe | 02.07.2019

După întâlnirea cu reprezentanții MCV, Bogdan Licu, procuror general, a declarat că o structură cum este SIIJ este greu de susținut, când aceasta retrage „peste noapte” apelurile în mai multe dosare.

Pe aceeași temă

Bogdan Licu a participat la sediul reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti la o întâlnire cu experţii europeni pe tema raportului MCV, una dintre temele de discuţii fiind Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

După întâlnirea cu reprezentanții MCV, Bogdan Licu, procuror general, a declarat că o structură cum este Secţia specială Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) este greu de susținut, când aceasta retrage „peste noapte” apelurile în mai multe dosare.

Cu privire la Secția Specială, este foarte dificil să susţii o asemenea structură, în condiţiile retragerii peste noapte a unor apeluri. Acesta a fost unul din punctele de discuţii. Altele ţin strict de legislaţia românească. Pentru mine sunt absolut surprinzătoare (retragerea apelurilor de către SIIJ – n.r.) şi care nu au făcut cu siguranţă bine nici imaginii Secţiei şi nici imaginii justiţiei şi Ministerului Public. Pe mine mă interesează imaginea Ministerului Public, în general. Eu am luat la cunoştinţă din instanţă, cât ştiţi dumneavoastră ştiu şi eu (…) Nu am avut o discuţie aplicată cu privire la astfel de decizii. Eu sper să nu mai avem asemenea surprize. Eu am reacţionat la retragerea apelurilor. Înalta Curte a stabilit că pot să retragă aceste apeluri, iar singurul lucru care ne-a mai rămas de făcut a fost acela de a ataca prevederile Ordonanţei 7”, a spus Licu, citat de Agerpres.

Declaraţia procurorului general vine în contextul în care SIIJ a retras în instanţă apelurile în câteva dosare importante, cum este cel al fostului deputat Sebastian Ghiţă sau dosarul retrocedărilor de păduri în care este judecat Viorel Hrebenciuc.

Mai mult, SIIJ a retras apelul şi în primul dosar trimis în instanţă de această structură, respectiv cel în care procurorul Eugen Stoina a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a consumat băuturi alcoolice şi a produs un accident rutier.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22