Procurorul general israelian anunță o posibilă inculpare a premierului Netanyahu înainte de alegeri

Redactia | 03.02.2019

Procurorul general al Israelului a că nu există vreun motiv legal pentru care nu ar putea să îl inculpeze pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-un caz de corupție, înainte de alegeri.

Pe aceeași temă

Procurorul general Avichai Mandelblit a declarat că echipa sa încă examinează probele şi intenţionează să ia o decizie cât mai curând posibil, transmite Mediafax care citează Reuters.

Benjamin Netanyahu este acuzat în trei cazuri diferite. Oficialul israelian neagă orice acuzaţie.

Mandelblit a mai informat că i-a anunţat pe avocaţii lui Netanyahu că "nu există niciun impediment în a face şi a publica această decizie, mai ales pentru a lua în considerare inculparea în cazuri care au legătură cu premierul, chiar înainte de alegeri".

Netanyahu a anunțat că nu-și va retrage candidatura chiar dacă Mandelbit va urma recomandarea autorităților de inculpare a sa.

Parlamentul Israelului a aprobat în decembrie proiectul de moţiune privind încheierea actualei legislaturi şi organizarea alegerilor legislative anticipate în aprilie 2019.

Coaliţia care oferă susţinere Guvernului Benjamin Netanyahu a decis pe 26 decembrie dizolvarea Parlamentului Israelului (Knesset) şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aprilie 2019. "Din raţiuni de responsabilitate naţională şi bugetară, liderii coaliţiei au decis în unanimitate dizolvarea Knessetului şi organizarea de alegeri anticipate la începutul lunii aprilie", au transmis luni liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia guvernamentală. Următorul scrutin parlamentar era programat în Israel în noiembrie 2019.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22