Procurorul general: Nu se poate interzice transferul medical al unui pacient aflat în stare gravă

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

Bogdan Licu, procurorul general, a declarat că procurorii nu puteau să se opună transferului medical al lui Mario Iorgulescu în străinătate, din cauza stării de sănătate atât de precare a acestuia.

Pe aceeași temă

„Nu poți să dispui măsuri preventive față de o persoană aflată într-o asemenea situație precară de sănătate”, a declarat Bogdan Licu.

Întrebat dacă scoaterea din țară a lui Mario Iorgulescu este un subterfugiu pentru sustragerea de la răspunderea penală, procurorul general a replicat: „Viața ne-a demonstrat că în societatea asta nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală, poate să facă doar puțină condiție fizică, dar tot este prins până la urmă”.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat luni conducerii Spitalului Elias să precizeze care au fost pașii procedurali făcuți în luarea deciziei ca Mario Iorgulescu să fie transferat în străinătate. Mario Iorgulescu, autorul accidentului în care a murit un tânăr de 24 de ani, a fost scos din țară de familie luni dimineață și dus la tratament într-un stat membru UE, în ciuda recomandărilor doctorilor de la Spitalul Elias, arată un comunicat al spitalului bucureștean unde a fost internat fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu era băut și drogat în momentul în care a produs accidentul. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 a făcut publice datele de la Institutul Național de Medicină Legală: Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge și a fost depistat pozitiv la cocaină.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22