Procurorul general nu stie de ce procurorii militari au pasat dosarul 10 august la DIICOT

Laurentiu Gheorghe | 02.07.2019

Procurorul general, Bagdan Licu, spune că procurorii militari nu l-au consultat înainte de a declina la DIICOT dosarul cu ancheta evenimentelor din 10 august.

Pe aceeași temă

„Cercetarile in acest caz au cam stagnat in ultima perioada, mi-as fi dorit un ritm mai accelerat”, explică Licu.

Procurorul general a mai spus că dorește să se lămurească și va face o confruntare între cele două părți. „Nu am fost consultat inainte de decizia de declinare. Stiu ce stiti si dumneavoastra, s-au constituit doua dosare. Cred ca o sa fac o mica confruntare, dar nu procedurala. Sa ma lamuresc si eu ce s-a intamplat. Acum vad ca arunca unii pe altii...”, spune Bogdan Licu.

Declaratiile au fost facute la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, unde procurorul general s-a intalnit cu delegatia de specialisti care a venit in Romania in cadrul monitorizarii MCV.

Procurorul general interimar arata ca, in urma acestei confruntări, spera sa fie doar consecinte pozitive: „Sincer sa fiu, cercetările in dosarul 10 august au cam stagnat in ultima vreme.”

Licu a vorbit cu procurorii militari pentru a vedea de ce trenează ancheta: „Au fost motive obiective si subiective pentru stagnare. Nu pot sa spun care sunt acestea.”

„Eu sper ca, odată cu clarificarea acestei competente, lucrurile să meargă în ritm accelerat. Eu am spus ca cel mai grav lucru este ca un dosar sa stea nesoluționat. A tine un dosar in nelucrare, in tergivesare, este cel mai grav lucru pe care-l poate face un procuror. De lucrat s-a lucrat in dosar, eu mi-as fi dorit sa fie un ritm accelerat in dosar”, declara Bogdan Licu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22