Procurorul General vrea sa stopeze scurgerile din dosare catre presa si a gasit problema: stick-urile USB

T.d. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

Procurorul General al Romaniei vrea sa le interzica procurorilor sa mai lucreze pe computere cu port USB, in incercarea de a limita scurgerile de informatii din dosarele penale. Tiberiu Nitu a insinuat faptul ca anchetatorii evita sa dea drumul documentelor pe mail, insa o fac cu ajutorul stick-urilor USB.

Prezent miercuri in sedinta CSM, Procurorul General al tarii a ridicat problema scurgerilor de informatii din dosare penale. El a sustinut ca procurorii nu ar mai trebui sa aiba computere cu port USB, “pentru ca mail-urile lasa urme, dar stick-urile nu”, potrivit Adevarul.

Oficialul s-a aratat nemultumit si de aparitia interceptarilor din dosare in public. Nitu a propus in acest sens ca interceptarile sa nu mai apara in referatele cu propunere de arestare preventiva. Ca solutie, el a aratat ca ar putea fi introdusa doar o referire la o fila din dosar, cu trimitere la transcripturile interceptarilor.

In asa fel nu vor mai ajunge in spatiul public interceptari din viata personala a inculpatilor fara ca ele sa fie cenzurate de un judecator”, a argumentat Procurorul General.

Tiberiu Nitu si-a sustinut pozitia invocand decizia data de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul lui Costel Casuneanu. CEDO a decis la acel moment ca lui Casuneanu sa ii fie platita suma de 4.000 de euro cu titlu de daune morale, dupa ce in presa au aparut interceptari care i-au afectat dreptul la viata privata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22