Procurorul Iorga-Moraru se conversa la telefon cu urmăritul internațional Florian Walter

Dora Vulcan | 17.02.2018

Procurorul Iorga Moraru s-a conversat la telefon cu urmăritul internațional Florian Walter, acuzat de DIICOT de coordonarea a unui grup infractional organizat care făcea evaziune fiscală și spălare de bani. Convorbirile celor doi au fost înregistrate de procuror fără a fi predate anchetatorilor de la DIICOT.

Pe aceeași temă

 

 

Milionarul Florian Walter, care controlează firma Romprest,  era fugit in Emiratele Arabe Unite și dat in urmarire internatională. Procurorul Iorga Moraru a avut mai multe discuții telefonice cu urmăritul internațional, fugit in Dubai, dosarul lui fiind la DIICOT Ploiești, care l-a acuzat de coordonarea unui grup infractional organizat care ar fi desfasurat operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor. Convorbirile au fost inregistrate de procuror cu un reportofon si stocate in calculator, scrie ziare.com. care citează rechizitoriul în baza căruia procurorul Iorga Moraru a fost trimisă în judecată.

 

Atunci cand Iorga Moraru a fost revocata din functia de procuror la DNA, unul din politistii care lucra cu aceasta si-a adus aminte de aceste interceptari pentru că el fusese cel care se ocupase cu descarcarea fisierelor din reportofon in calculator, la solicitarea procurorului, mai spune sursa citată.

 

Convorbirile au loc în contextul în care procurorul nu avea în lucru vreun dosar al lui Walter. Mai mult, ea nici nu ar fi consemnat discutiile intr-un proces verbal sau alt act scris, in paralel cu ancheta derulata de procurorii DIICOT Ploiesti, scrie sursa citată. 

 

Inalta Curte a emis un mandat de perchezitie informatica, iar fisierele audio sunt acum probe importante in procesul in care Iorga Moraru este acuzata de favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

 

Procurorul este judecat pentru ca ar fi facut mai multe demersuri pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a lui Florian Walter. Procesul este pe rolul Inaltei Curti.

 

Mihaiela Iorga Moraru nu a vrut sa comenteze acuzatiile DNA. De altfel, ea si-a rezervat si la DNA dreptul de a nu da declaratii. "Este un dosar pe rol si nu vreau sa comentez in afara cadrului legal. Tot ce am de spus voi spune in fata judecatorului", a spus Iorga Moraru pentru Ziare.com.

 

Într-o declarație dată la DNA în primăvara lui 2015, Walter spune că înaintea inceperii anchetei DIICOT ar fi primit vizita unui anume ”Cristi" care l-ar fi avertizat că firma sa va avea mari probleme. ”Mi-a format convingerea ca ar lucra pentru un serviciu secret si in cadrul aceleiasi intalniri mi-a furnizat un numar de telefon sustinand ca pot, prin intermediul acestuia, sa iau legatura cu o persoana din structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie."

 

Dupa inceperea anchetei si fuga in Dubai, in iunie-iulie 2015, afaceristul si-a adus aminte de numarul de telefon primit de la ”Cristi” iar la telefon i-a răspuns o ”o doamna care s-a prezentat a fi procuror Moraru Iorga Mihaela de la DNA - Structura Centrala", a povestit acesta.

 

Walter s-a plans ca o companie franceza incearca sa-i preia afacerea, fiind ajutati de actionarii minoritari din companie. Afaceristul ar fi intrat in conflict cu doi dintre asociatii minoritari, milionarii Radu Budeanu si Dragos Dobrescu, membri ai asa-zisului "Grup de la Monaco".

 

In discutii, afaceristul face mai multe dezvaluiri surprinzatoare si despre alte afaceri de coruptie la Primaria Capitalei si la Primaria Sectorului 5. 

 

 

articolul integral, pe ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22