Procurorul Iorga: Nu am auzit la Kovesi - «decapați» sau «acolo umblăm, acolo nu umblăm»

E.b. | 06.07.2017

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat, la ieșirea din sediul Inspecției Judiciare, că nu a auzit-o pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, folosind în ședințe cuvântul "decapați" și nici să spună "acolo umblăm sau acolo nu umblăm" în dosare.

Pe aceeași temă

 

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș au fost audiați miercuri la Inspecția Judiciară, după ce au fost revocați din DNA, în urma unei decizii luate de Laura Kovesi.

 

Întrebată de jurnaliști dacă Laura Kovesi le spunea procurorilor, în timpul ședințelor, cum să facă dosarele sau dacă șefa DNA a folosit vreodată cuvântul "decapați", Iorga a spus:

 

"Nu aș putea să vă zic că am auzit-o pe doamna procuror-șef folosind cuvântul 'decapați'. Cred că mi-ar fi rămas în minte, pentru că este un termen neuzual. Nu mi se pare corect să spun așa ceva. Cu privire la conținutul discuțiilor am dat declarație la Inspecția Judiciară și nu voi face alte precizări. În ceea ce privește presiunile care au fost asupra mea, le-am detaliat".

 

"Personal, nu am auzit-o niciodată pe doamna procuror spunând 'acolo umblăm sau acolo nu umblăm'", a adăugat Iorga, conform Agerpres, răspunzând unei alte întrebări — dacă în DNA "se fabrică dosare".

 

Ea consideră că a făcut o singură greșeală, și anume, că nu a plecat din DNA atunci când a simțit că nu mai este "dorită".

 

Mihaiela Moraru Iorga a spus că va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocată din DNA, și anume, va ataca decizia în instanța de contencios administrativ.

 

"Nu pot să vă spun eu cum este afectat fiecare procuror din Direcția Națională Anticorupție. Cu siguranță cu toții sunt afectați. Suntem afectați că au apărut acele înregistrări. Practic, această instituție a fost aruncată în acest scandal public. Dar, în același timp, nu poți să nu îți faci apărarea atunci când ești lovit și când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a adăugat ea. 

 

 

 

**************************

 

 

Intrebata daca relatia cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost una apropiata, Mihaiela Moraru Iorga a raspuns: "O relatie institutionala, mi-am respectat seful si atata tot. Nu se poate vorbi despre o relatie de prietenie, a fost o relatie profesionala".

 

"DNA este o institutie care a functionat si functioneaza", a mai spus procurorul Mihaiela Moraru Iorga.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22