Procurorul Negulescu îl acuză pe ministrul Justiției că „a intrat în jocul manipulărilor”

Redactia | 24.05.2018

Fostul procuror al DNA Prahova Mircea Negulescu a negat vehement, miercuri seară, la Realitatea TV, că a depus vreun denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi și afirmă că nu înțelege de ce ministrul Justiției a intrat ”în acest joc al manipulării”.

Pe aceeași temă

 

 

Negulescu a mai spus că anumite persoane i-ar fi sugerat să facă denunțuri împotriva șefei DNA, iar înregistrările prezentate de Andrei Cosma sunt trucate.

 

Fostul procuror al DNA Ploiești, Mircea Negulescu neagă informațiile că ar fi depus un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi și spune despre ministrul Justiției că „a intrat în acest joc al manipulării”.

 

„Nu am calitatea de martor protejat în niciuna din cauzele de la ICCJ și ceea ce mă uimește este că domnul ministrul al Justiției a intrat în acest joc al manipulării și vorbește despre un eventual denunț pe care eu l-aș fi făcut împotriva doamnei procuror-șef. Dacă chiar ar fi fost așa, atunci ministrul Toader a comis o infracțiune dezvăluind o sursă protejată. Nu dețin date compromițătoare despre doamna procuror-șef sau despre alți colegi din conducerea DNA.”, a declarat Negulescu, la Realitatea TV.


De asemenea, Negulescu neagă și că ar fi fost marți la DNA, așa cum s-a afirmat în presă.


Negulescu spune că este doar suspendat din funcție și nu a fost dat afară din magistratură deoarece procesul este în desfășurare. Acesta susține că înregistrările prezentate de Vlad Cosma și care-l incriminează sunt trucate. Negulescu a mai declarat că anumite persoane i-ar fi sugerat să facă denunțuri împotriva șefei DNA!


Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General, informează surse judiciare citate de Agerpres.


Potrivit surselor citate, cei doi sunt suspecţi într-un dosar pentru participaţie improprie și inducerea în eroare a organelor judiciare. Lucian Onea este citat marţi la Parchetul General iar Mircea Negulescu, vineri, conform aceloraşi surse.


Reamintim că fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești, printre care Lucian Onea si Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunilor de compromitere a intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.


Postul Antena 3 a difuzat în luna februarie o inregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22