Procurorul Negulescu, transferat la Parchetul Câmpina și verificat de inspecția judiciară

Dora Vulcan | 16.02.2017

CSM a aprobat cererea procurorului Mircea Negulescu care a cerut joi Secţiei pentru procurori a CSM să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după ce miercuri a demisionat de la DNA Ploieşti ca urmare a apariţiei unor înregistrari. De asemenea, CSM a sesizat inspecția judiciară care-l va cerceta pe procuror pentru eventuale abateri disciplinare după ce pe postul tv al fugarului Ghiță a fost difuzată înregistrarea unei discuții dintre procuror cu soția unui inculpat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

  "Domnul Negulescu şi-a cerut încetarea activităţii la DNA în cursul zilei de ieri. Este o cercetare disciplinară pe rolul Inspecţiei Judiciare. Inspecţia Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară în curs. Laud activitatea DNA Ploieşti, am lăudat-o şi o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo şi-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii din DNA nu şi-au îndeplinit treabă. Haideţi să aşteptăm rezultatul inspecţiei, să vedem dacă un procuror implicat în acea discuţie sau nu a fost, să vedem ce s-a întâmplat, nu pot să comentez acest subiect. Mai mult decât atât, colegii de la Serviciul Teritorial Ploieşti şi anul trecut au avut o activitate merituoasă şi faptul că această cercetare a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat. Toate afirmaţiile făcute în spaţiul public sunt verificate", a declarat joi procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la ieșirea de la bilanțul DIICOT.

 

 

 

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti a făcut miercuri o cerere de încetare activității dupa ce postul Romania TV a difuzat marti seara inregistrarea unor convorbiri audio compromitatoare. Negulescu instrumenta dosarul cunoscut sub numele de Ponta-Ghita-Blair.

 

 

 

 

"Avand in vedere aparitia in spatiul public a unei inregistrari audio continand un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti (Mircea Negulescu, n.red.) si unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a inregistrat cererea formulata de magistratul respectiv de incetare a activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta cerere a fost transmisa Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competenta solutionare", arata DNA intr-un comunicat remis joi presei.

 

 

 

Și procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspectia Judiciara ca urmare a inregistrarilor audio "difuzate pe postul Romania TV in cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, in care este redata o discutie intre doua persoane, una dintre acestea fiind prezentata drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti".

 

 

 

Procurorul general, Augustin Lazar, a cerut Inspectiei Judiciare sa se pronunte daca Negulescu a savarsit abateri disciplinare sau a incalcat legea privind statutul judecatorilor si procurorilor.

 

 

 

 

"Din contextul discutiilor purtate intre cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul ca persoana despre care se afirma ca avea in lucru o cauza facandu-se trimitere la doamna procuror Luminita Cristea, despre care in mod gresit s-a spus ca lucreaza in cadrul Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in realitate activeaza in raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

 

 

 

Totodata, in ceea ce priveste inregistrarea audio difuzata s-a facut referire la seful doamnei procuror Luminita Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si nu la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar", se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Public.

 

 

 

 

Postul de televiziune Romania TV, detinut de fugarul Sebastian Ghita, cautat prin Interpol, a prezentat miercuri seara mai multe inregistrari audio cu procurorul DNA, Mircea Negulescu, in care acesta foloseste un limbaj suburban in timpul unei conversatii purtate cu sotia unei persoane pe care o retinuse. 

 

 

 

In septembrie 2016, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta si Sebastian Ghita, acuzati de infractiuni precum folosirea influentei si spalare de bani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22