Procurorul sef al DNA Laura Kovesi merge in Republica Moldova, in vizita de lucru

T.d. | 11.05.2015

Pe aceeași temă

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie urmeaza sa faca o vizita de lucru in Republica Moldova, saptamana viitoare. Laura Kovesi merge la Chisinau la invitatia premierului moldovean Chiril Gaburici, potrivit HotNews.

Vizita a fost solicitata in contextul mai multor initiative anticoruptie anuntate de premierului Gaburici. Sunt avute in vedere impulsionarea reformarii institutiilor de protectie a normelor de drept – Procuratura Generala, Comisia Nationala de Integritate, Centrul National Anticoruptie.

Invitatia ar fi fost facuta in cadrul unei discutii telefonice purtate intre Chiril gaburici si premierul Victor Ponta, potrivit sursei citate.

"Suntem foarte determinati sa luptam cu coruptia la toate nivelurile, iar Romania este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem ca anume discutiile directe cu sefa DNA si prezentarea practicilor eficiente de lupta cu coruptia din Romania va incuraja autoritatile noastre sa fie mai ferme in actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda, pentru a combate fenomenul coruptiei din toate sistemele", a declarat Chiril Gaburici, in timpul discutiei telefonice cu omologul roman, Victor Ponta. 

La Chisinau, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa se intalneasca cu directorul CNA, Viorel Chetraru, presedintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justitiei, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum si alti responsabili din domeniu. 

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca a declarat la inceputul lunii aprilie, intr-un interviu pentru Europa Libera ca exista o colaborare foarte buna intre toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania cu cele din Republica Moldova .

Intrebat cum comenteaza indemnul mai multor forte din Republica Moldova care cer: "DNA, treceti Prutul!", Marius Lazurca a spus ca "celor care isi doresc ca DNA sa treaca Prutul am sa le spun ca DNA a si trecut Prutul".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22