Procurorul SS care n-a mai primit aviz de muncă din partea CSM a câștigat procesul la Curtea de Apel

Laurentiu Gheorghe | 05.07.2019

Curtea de Apel București obligă secția CSM să-i acorde procurorului Zarafina Puiu, de la Secția Specială, avizul anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani.

Pe aceeași temă

Secția pentru procurori din cadrul CSM decisese să-i respingă cererea de menținere în funcția de magistrat după depășirea vârstei de 65 de ani a procurorului Zarafina Puiu, care a contestat în instanță această decizie. Fără avizul CSM, Zarafina Puiu s-ar pensionat săptămâna viitoare, scrie Ziare.com.

„Executorie de drept in ceea ce priveste suspendarea," este minuta Curtii de Apel Bucuresti. Decizia a fost data de judecatorul Nicoleta Nolden.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca aceasta decizie este ciudata, in contextul in care Sectia pentru procurori din CSM inca nu ar fi redactat motivele pentru care nu i-a dat avizul Zarafinei Puiu.

"Odata ce nu exista aviz, procurorul nu poate sa presteze activitati dupa implinirea varstei de pensionare. Anularea hotararii produce efecte cand e definitiva. Hotararea de suspendare nu poate fi executata," explica sursele citate.

Zarafina Puiu îl anchetează pe șeful DNA Constanța

Procurorul a venit in aceasta primavara la Sectia Speciala, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Este vorba de parchetul de unde a venit si adjunctul sefului SS, Adina Florea, cea care conduce de facto aceasta structura de parchet.

Zarafina Puiu a deschis in urma cu o luna ancheta impotriva procurorului Andrei Bodean (39 de ani), seful DNA Constanta, devenit cunoscut dupa ce a trimis in judecata mai multi afaceristi si politicieni controversati, precum Nicusor Constantinescu sau Radu Mazare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22