Producția de OROSTIM-HV la Institutul Cantacuzino este de doar 2.000 de flacoane pe lună

Laurentiu Gheorghe | 02.12.2020

Ministerul Apărării, în subordinea căruia se află institutul Cantacuzino, a anunțat că nu pot fi produse mai mult de 1.000 de flacoane de OROSTIM-HV la un interval de 10-14 zile.

Pe aceeași temă

Din cauza capacității reduse de producție la Institutul Cantacuzino, Ministerul Apărării a făcut apel la companiile private să se implice pentru a fi produse cantități suficiente din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, cantitatea de 942 de flacoane scoasă la vânzare miercuri epuizându-se într-un timp record.

Ministerul Apărării a transmis, printr-un comunicat de presă, că ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile.

Conform MApN, acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs, iar „prin optimizarea fluxului de microproducție” institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități.

MApN face apel la firmele private să se implice pentru a fi produse cantități suficiente: „Producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial. În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente".

În plină pandemie de COVID-19, câteva zeci de persoane stau la coadă, miercuri dimineață, la poarta Institutului Cantacuzino, pentru a cumpăra suplimentul alimentar lansat astăzi pe piață. Imunomodulatorul Orostim-HV a fost pus în vânzare la punctul farmaceutic al Institutului Cantacuzino, iar oamenii s-au înghesuit încă de dimineață la coadă.

Unii dintre oamenii de la coadă spuneau că au venit încă înaintea orei 7.00 și ar fi fost făcute liste de așteptare. În jurul orei 10.00, suplimentul alimentar disponibil la punctul de vânzare al institutului s-a epuizat.

Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde și are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții, a susținut luni, într-o conferință de presă, directorul institutului, colonelul dr. Florin Oancea.

El preciza că Orostim-HV fi comercializat atât pentru copii, cu flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei, iar tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22