Profesorii și studenții de la Facultatea de Litere vor protesta joi față de OUG 7

Laurentiu Gheorghe | 05.03.2019

Profesorii și studenții Universității din București anunță proteste pentru joi ora 12:00, în fața Facultății de Litere „contra abuzivei OUG7 și în numele valorilor fundamentale”.

Pe aceeași temă

”Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci. E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu”, a postat profesorul Andrei Cornea pe contul personal de Facebook.

Acțiunea profesorilor și studenților Universității din București vine în urma unui apel făcut duminică, tot pe Facebook, de profesorul Andrei Oișteanu, după ieșirea în stradă a actorilor Teatrului Național:

”UNDE ESTE SOLIDARITATEA UNIVERSITARA? Jos palaria pentru actorii din Cluj, Bucuresti etc. care ies pe treptele teatrelor sa-si manifeste solidaritatea cu magistratii protestatari. Chapeau bas Marius Manole, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Tudor Chirila & Co ! Ce mai asteptam noi, cadrele didactice din universitatile din tara, ca sa le urmam exemplul ?! Dati-ne un semn domnule Rector al Universitatii din Bucuresti (prof. Dumitru Mircea), domnule Presedinte al Senatului UB (prof. Marian Preda), domnule Presedinte al Comisiei de Etica (prof. Marian Popescu) ! Ar fi cazul sa ne vedem luni, cu totii, pe treptele Universitatii, la Rectorat, sau „la Fantana”, in Piata Universitatii. Daca nu-i sprijinim, magistratii protestatari vor fi sanctionati de Tudorel Toader”, a scris Andrei Oișteanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22