Profit.ro: Sebastian Ghita, executat de ANAF in contul unor datorii ale Romania TV

Tudor Despina | 13.01.2016

Sebastian Ghita va fi executat silit, in contul unor datorii ale televiziunii pe care o controleaza – Romania TV (RTV). Un numar de noua apartamente din Ploiesti, care apartin firmei Asesoft, controlata de Ghita, vor fi scoase la vanzare.

Pe aceeași temă

 

Decizia luata de ANAF, scrie Profit.ro, vine in contul unor datorii ale RTV, imobilele ploiestene fiind inscrise ca garantie ipotecara pentru esalonari la plata datoriilor. Apartamentele sunt situate in centrul Ploiestiului si urmeaza a fi scoase la vanzare prin licitatie, preturile vizate fiind cuprinse intre 379.000 si 555.000 de lei.

 

In urma acestei actiuni, Fiscul incearca sa obtina undeva la 4 milioane de lei (in jur de un million de euro) din vanzarea apartamentelor. Cele noua imobile au fost inscrise ca garantie ipotecara pentru datorii ale companiei RTV Satellite NET. In contul companiei, datele de la Finante indica datorii totale de 8,8 milioane de lei, fiind anuntata inceperea executarii silite.

 

Firma Asesoft Technologie este administrate de Vlad Dumitru Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, anume directorul general al televiziunii Romania TV, post controlat de Ghita.

 

In August 2015, Asesoft Technologies a participat la două licitații organizate de DNA, dar a pierdut competitia și apoi nu a depus contestații. DNA a atribuit, prin licitatie, in data de 30 iunie 2015, doua contracte pentru achizitia de echipamente IT - servere, statii de lucru fixe si mobile si echipamente firewall, catre firmele Trend Import Export si Webspot, valoarea finala cu TVA a contractelor depasind 450.000 de euro, conform datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

 

Printre ofertanti s-a numarat si Asesoft Technologies, firma care, potrivit procurorilor, ar fi controlata si in prezent, in mod indirect, de deputatul Sebastian Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu.

 

DNA le-a explicat jurnalistilor de la Hotnews că Asesoft nu are nicio calitate procesuala in dosare aflate in instrumentare la DNA și nu putea să fie împiedicată să participe la licitație, iar „motivele respingerii ofertei Asesoft Tehnologies au fost comunicate reprezentantului legal al societatii, acesta fiind singurul in masura sa decida asupra publicitatii continutului documentului respectiv. Pana la expirarea termenului legal de depunere a contestatiilor, societatea comerciala respectiva nu a depus nicio contestatie".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22