Proiect de OUG: Spor de 50% pentru primarii și președinții de CJ care gestionează fonduri europene

L. G. | 30.01.2023

Sporurile primarilor și ale președinților de Consilii Județene care gestionează proiecte finanțate din fonduri UE vor crește până la 50% din salariul de bază, potrivit unui proiect de OUG.

Pe aceeași temă

Până în prezent, spor de până la 50% aveau doar funcționarii publici care lucrează la proiectele cu fonduri europene și sunt evaluați buni sau foarte buni.

Dar ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, consideră că acest lucru este nefiresc, astfel că a propus ca și primarii, și șefii de CJ să beneficieze de acest spor.

„La Ministerul Fondurilor Europene am avut această inițiativă, era nefiresc ca subordonații care lucrează în structuri ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporuri, iar cei care își asumă întreaga responsabilitate și gestionează proiecte europene să aibă 25%, aceștia fiind primarii și președinții de consilii județene. E nevoie de o uniformizare a procentului ca să stimulăm atragerea de fonduri europene”, a declarat Boloș la Digi24.

Totodată, spune el, resursa umană calificată e esențială ca să atragem bani europeni, iar fără resursa umană și motivarea corespunzătoare nu avem instrumentele necesare pentru a gestiona acești bani.

În opinia ministrului, primarul care își face treaba merită cu vârf și îndesat acest spor.

”Ce e mai important? Să atragem 80 de miliarde de euro sau să ne plângem că se ia acest spor? Primarul care își face treaba merită cu vârf și îndesat acest spor, dacă are contracte de finanțare și proiecte atrase.

Munca lui zilnică, faptul că renunță la multe lucruri din viață ca să o ducă mai bine comunitatea, asta ne motivează ca să acordăm acest spor. Nu e o formă mascată de majorare a salariului, ci o formă directă de a stimula conducătorii de instituții – primarii și consilii județene pentru atragerea de fonduri și e un demers pe care l-am făcut și îl considerăm echitabil", a declarat Marcel Boloș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22