Proiectul Legii Educației: Plagiatul se prescrie în 3 ani de la săvârșirea faptei

L. G. | 26.07.2022

Studenții atenționează asupra unei noi forme de amnistie pentru plagiatori din Legea Educației: răspunderea civilă și administrativă pentru plagiat să se prescrie în 3 ani de la săvârșirea faptei.

Pe aceeași temă

273 de amendamente pentru modificarea textului au fost trimise către Ministerul Educației, susține Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), scrie Edupedu.ro.

 

ANOSR remarcă, în comunicatul de presă, și că răspunderea pentru plagiat se prescrie în trei ani de la săvârșirea faptei, așa cum se arată la articolul 154, alineatul 1 din proiectul de lege a învățământului superior.

 

În acest sens, “unul dintre amendamentele federației urmărește ca răspunderea pentru plagiat să fie imprescriptibilă”, mai transmit studenții.

 

”Deși menținerea unor punți de stabilitate este importantă, ne-am fi așteptat, ca întreaga societate, ca după ani de construcție, respectiv luni întregi pentru implementarea proiectului „România Educată”, schimbările să fie mult mai vizibile. În același timp, unele dintre prevederi, în special cele care consolidează anumite practici de consolidare a puterii în universitate și în sistem, care se dezvoltă de ani de zile, se depărtează evident de la principiile enunțate de Președintele României ca bază de clădire a reformei prin „România Educată”, arată ANOSR.

 

Reamintim că eforturile susținute depuse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru îngreunarea pedepsirii plagiatorilor vin pe fondul scandalului de plagiat de care este acuzat șeful său de partid și din guvern, premierul Nicolae Ciucă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22