Promisiuni electorale: Transferuri de bani fără comision și subvenționarea dobânzilor la credite

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2019

PSD își face campanie printre românii plecați la muncă în străinătate și promite transferuri de bani spre România fără comision, transport colete gratis și subvenționarea dobânzii la credite pentru IMM-uri

Pe aceeași temă

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a anunțat vineri în cadrul unei întâlniri cu unii dintre românii plecați la muncă în străinătate că CEC-ul va lansa în luna septembrie un instrument financiar destinat lor cu ajutorul căruia vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision. De fapt, comisionul va fi suportat de către CEC, bancă de stat.

„Românii trimit bani acasa, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul si noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale in tarile unde exista mari comunitati de romani, se vor incheia conventii cu bancile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri catre Romania sa se faca fara niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision si oamenii pot sa trimita acasa familiilor ce suma doresc, fara niciun cost", le-a spus Teodorovici celor prezenți.

În plus, tot prin CEC se vor acorda garanții pentru creditele contractate de românii din străinătate, la care statul va subvenționa și diferența de dobândă în cazul creditelor pentru IMM-uri.

„Un roman vrea sa isi faca firma sa faca pahare, merge la banca, are un cost de imprumut. Spaniolul daca face acelasi lucru se duce la banca la el si are costul de finantare foarte scazut. Atunci, hai sa facem ceva daca nu vrem sa uniformizam acest cost al finantarii. Vor spune unii ca e riscul de tara, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru.

Concurenta nu mai e corecta intre dumneavoastra care faceti paharul in Romania si ala din Spania care face paharul in Spania. Pana fac eu in Romania produsul, ma costa mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce in Romania paharul si omoara afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC sa vina cu un produs, ca diferenta intre media dobanzilor pentru mediul de afaceri din Europa si nivelul dobanzii din Romania sa fie suportat de catre stat pentru ca omul de afaceri din Romania cand se imprumuta sa aiba acelasi cost de finantare ca ala din Franta, Italia", a explicat Teodorovici.

El a mai informat ca se discuta si despre trimiterea coletelor, prin Posta Romana, fara comision, in Uniunea Europeana.

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, însoțit de ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, si ministrul Apararii, Gabriel Les, au participat vineri la evenimentul "Ziua Diasporei - Negresti-Oas este Acasa".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22