Pronosticul lui Băsescu: Guvernul Orban nu pică! Nu e niciun blat PNL-PSD pentru alegeri anticipate

Laurentiu Gheorghe | 03.02.2020

Băsescu e convins că liderul PNL nu a făcut nicio înțelegere cu șeful PSD și este convins că, de acum înainte, primarii se vor alege în două tururi.

Pe aceeași temă

Fostul președinte Traian Băsescu nu crede că PSD a reușit să strângă voturile necesare dărâmări Guvernului Orban și este exclus ca Orban să se fi înțeles cu PSD pentru anticipate.

Mai multe surse social-democrate citate de presă în ultimele zile susțin că premierul Orban s-ar fi înțeles cu Marcel Ciolacu, lider interimar PSD, pentru ca alegerea primarilor într-un singur tur să rămână valabilă iar la schimb social-democrații să nu pună bețe-n roate pentru declanșarea alegerilor anticipate după căderea guvernului Orban.

„Sincer, cred că nu pică (Guvernul Orban – n.r.) pentru că liberalii ar fi într-o mare dificultate dacă se fac alegeri simultane parlamentare și locale. O astfel de situație favorizează extrem de mult PSD pentru că ei domina administrațiile locale, iar la alegerile locale se mobilizează pentru ei. Pe logică nu prea văd cum ar contribui și liberalii la căderea guvernului pentru că PSD și UDRM nu pot de unele singure. Vom avea alegeri în două tururi dacă nu pică guvernul, dar nu cred că cei care au fost în alianță cu liberalii vor trăda acum să pice guvernul. Lucrurile au fost aranjate.

La cum îl știu eu pe Orban nu cred că ar face un blat cu PSD, având în vedere că el s-a zbătut împotriva USL", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22