Propunere a CExN al PSD pentru REFORMAREA partidului: Persoanele URMARITE PENAL sa fie SUSPENDATE automat din partid (surse)

P.c. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

Comitetul Executiv National al PSD a discutat duminica o serie de masuri menite sa duca la reformarea partidului, ca parte a viitorului statut care va fi aprobat la congresul formatiunii din primavara anului viitor. Una dintre aceste propuneri se refera la social-democratii urmariti penal, relateaza Hotnews.


Surse social-democrate au declarat pentru Agerpres ca, in momentul in care se incepe urmarirea penala, persoana vizata de ancheta se va suspenda automat din PSD. Propunerea a apartinut presedintelui PSD, Victor Ponta, au precizat sursele citate.
 

O a doua masura se refera la membrii PSD care vor fi arestati preventiv, pentru care calitatea de membru al partidului va disparea in acel moment, au mentionat sursele citate. Conform statutului actual, calitatea de membru PSD dispare in momentul condamnarii unui social-democrat.

 

CITITI SI: Liviu DRAGNEA: Presedintii de CONSILIU JUDETEAN au prea multa PUTERE politica si administrativa. E nevoie de o SEPARATIE

 

Intrebat pe marginea acestor teme, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca ele au ramas in discutie.  "A ramas sa discutam. Pentru Statut exista mai multe prevederi si a ramas, in ianuarie-februarie, sa facem o procedura care sa fie foarte clara in Statut. S-a discutat de principiu. Oricum, doua luni cred ca avem timp suficient, in partid, sa gasim o procedura ca sa nu mai avem niciun fel de situatie neplacuta. Sa nu il mai punem pe premier sau pe presedinte in situatia sa ceara unui coleg sa faca (acest lucru - n.r.), sa fie ceva automat", a precizat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22