Protest cu fumigene și scandal la Cotroceni. Protestatari: „Ați primit ordin să ne gazați”

Redactia | 24.02.2021

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern.

Pe aceeași temă

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern nemulţumiţi de înghețarea salariilor și a sporurilor.

Aceștia s-au certat cu jandarmii și spun că au „primit ordin” să îi ”bruscheze, amendeze sau gazeze”.

La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

UPDATE 13.10. Jandarmeria București transmite că intervenția de la Cotroceni "nu a creat busculadă, ci a urmărit desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate".

"Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase.

Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare", potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

La protestul polițiștilor nu au fost încă aplicate amenzi, dar forțele de ordine de la fața locului vor face asta în funcție de faptele constatate, potrivit sursei citate.

"Recomandăm tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice", a adăugat Jandarmeria București.

UPDATE 11.45. Protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

„Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, strigă un protestatar.

„Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, susține un alt protestatar.

Oamenii cer demisia Guvernului.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22