Protest cu peste 200 de participanti in fata Ministerului Finantelor

A.g | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Peste doua sute de sindicalisti au protestat miercuri in  fata sediului Ministerului Finantelor, fiind nemultumiti de conditiile de munca, de reducerea numarului de trenuri si de salarii, informeaza Romania Libera.

 

Protestatarii au venit la sediul Ministerului Finanţelor cu steaguri care au siglele federaţiilor sindicale pe care le reprezintă şi cu pancarte pe care scrie "FMI nu uita, România nu-i a ta!" "Stopaţi distrugerea căii ferate!", "Vrem subvenţii adevărate!", "PSD, te-am ajutat, de CFR ai uitat!".

Ion Raducu, secretarul Federatiei Sindicatelor Ramurii Vagoane, a declarat ca acesta este primul protest pe care sindicalistii feroviari il  organizeaza, pana se vor rezolva revendicarile

"Este primul protest al nostru la Ministerul de Finanţe. Vom continua până vom obţine toate revendicările. Momentan, am adus doar angajaţii CFR din jurul Bucureştiului, pentru a nu pune oamenii pe drum, pentru a nu-i pune la cheltuială, dar şi pentru a nu perturba traficul feroviar. La protestele ulterioare, însă, vor participa din ce în ce mai mulţi angajaţi ai CFR, până la greva generală", a spus Ion Răducu.

Organizaţiile sindicale din transporturi feroviare sunt nemulţumite de imposibilitatea încheierii contractelor colective de muncă, dar şi de reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie din cauza reducerii subvenţiei la CFR Călători.

Printre revendicări se mai numără necesitatea acordării coeficientului de inflaţie la salarii prin negocieri colective, în condiţiile în care în sistemul feroviar nu au fost acordate creşteri salariale de mai bine de şase ani, şi reactivarea clauzelor salariale suspendate cuprinse în contractele colective de muncă. Sindicaliştii reclamă menţinerea artificială a accizei la combustibilul utilizat pentru transportul feroviar şi lipsa investiţiilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi a echipamentelor de protecţie.

La acţiunile de protest participă membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Federaţiei Naţionale "Drum de Fier" (FNDF), Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Transporturi "ELCATEL", Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV) şi Federaţiei Automatizări Feroviare (FAF).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22