Protest in fata Ambasadei Rusiei: Să returnăm bacșișul în monede cât mai mici

Vlad Toma | 27.09.2016

Cateva zeci de persoane si-au anuntat prezenta la un miting care are loc la aceasta ora in fata Ambasadei Rusiei din Bucuresti, in semn de protest fata de donatia modesta facuta de Ambasada pentru "Cumintenia pamantului" si fata de videoclipul care a insotit anuntul acestei donatii.

Pe aceeași temă

 

"Doneaza un cent pentru Rusia", protestul initiat pe Facebook, va avea loc intre orele 17:00 si 17:30, la sediul Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

  

"Ambasadorul Rusiei a anuntat cu mandrie ca a donat 100 de euro pentru Cumintenia Pamantului. Consideram ca suntem jigniti, asa ca va invit sa returnam bacsisul in monede cat mai mici. Un cent ar fi suficient daca ne-am aduna suficienti. Oricum, ar fi bine sa nu ramanem datori, asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur, daca ne oprim doar aici", indeamna organizatorii protestului pe pagina de Facebook.

 

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat luni o "contributie financiara modesta", de numai 100 de euro, pentru cumpararea de catre statul roman a sculpturii lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului", intr-un comunicat in care era postat si un videoclip de propaganda in care se afirma ca armatele Romaniei si URSS au luptat impreuna pentru independenta Europei, conform HotNews.ro.

 

Videoclipul postat de Ambasada Rusiei:

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22